Friday, October 2, 2009

Penyebar Berita Fitnah Menjelang Pilihan Raya

Pejuang-pejuang reformasi memang sudah masak dengan agenda politik dari UMNO yang terus menerus mempergunakan media untuk kepentingan politik. Media mula berperanan memperdayakan rakyat menjelang pilihanraya Bagan Pinang yang akan diadakan pada 11 Oktober ini.

Malam tadi berita jam 12, fitnah kepada Anwar berulang lagi. Perkara seperti ini sudah dijangka akan berlaku yang kononnya Anwar mula dipersoal oleh media barat yang dianggap sebagai sesumpah kerana seorang yang sangat licik. Anwar juga dikatakan beraya bersama Al Gore kerana ingin mendapatkan pengaruh barat dan meminta wang daripada yahudi untuk menampung pakatan itu kerana wang banyak habis akibat ketidakcekapan mentadbir kerajaan itu.

UMNO telah merujuk cerita itu daripada laman blog Anwar Ibrahim Dot Com (AIDC) yang merupakan blog anti Anwar. Mereka masih belum sedar bahawa taktik mempergunakan media adalah cara lama untuk meraih sokongan rakyat. Dengan cara kotor inilah yang sebenarnya UMNO diambang kejatuhan yang mana kekalahannya dalam beberapa pilihanraya sebelum ini masih tidak belajar dari kesilapan. RTM, Berita Harian, TV3, Utusan penyebar fitnah menjelang pilihanraya. Waspadalah!
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a Comment